Vintermys!

Släpp julstressen en liten stund! Kom på en värmande hotstonemassage och låt dina sinnen varva ner och ladda om!

Massagen främjar harmoni och ett positivt energiflöde, den ger ett meditativt tillstånd och en känsla av lugn. Stenarna som används är svarta, släta bassaltstenar. Massage ökar blod- och lymfcirkulationen samt stimulerar cellförnyelsen.

När du kommer så väljer du om du vill ha enbart stenar under massagen eller om du vill kombinera med klassisk massage. Enbart stenar är djupt avslappnande.

Vill du punktmarkera vissa muskelpartier rekommenderar vi att först göra en behandlande klassisk massage.

30 min. 510kr

45 min. 630kr

60 min. 760kr

75 min. 870kr

90 min. 990kr

En skön behandling! Köp gärna presentkort till någon du tycker om!

(T.ex dig själv!)

Käkledsbehandling hos oss

Marianne utför en speciell käkledsbehandling. Vi går alla och biter ihop mera eller mindre, och detta påverkar oss mera än vi tror. Detta är något för dig att prova som har något av följande symptom:

* ständig huvudvärk
* tinnitus
* höftvärk (!)
* slitage på tänderna (bitskena)
* känner dig sned
* smärta i käken
* svårt att öppna munnen
* biter ihop
* pressar tungan
* smärta bakom ögonen
* värk i nacken
* knäppningar i käkleden

Behandlingen

Vid behandlingen gås hela käkmuskulaturen genom, även muskler inuti munnen. Du får gärna borsta tänderna precis innan besöket.

Med hjälp av en rad olika tekniker kommer dina käkmuskler att masseras, töjas, pressurbehandlas och stretchas. Dessutom masseras nacke och hals då det hör ihop.

Du kommer märka stor skillnad redan efter ditt första besök och de flesta upplever även en mycket stor förbättring av nattsömnen. Du kommer behöva gå flera gånger men antalet gånger är individuellt.

 

Ny ansiktskräm från MÅ: för alla med känslig, torr, irriterad och reaktiv hud

Idag lanseras MÅ:s nya och efterlängtade dagcreme Face Cream Sensitive.

Buzzet är redan igång!

”Kan det här vara den bästa kommande nyheten i år?”Gogreenmakeup, Instagram

Face Cream Sensitive är en ansiktscreme för alla med känslig, torr, irriterad och reaktiv hud. Den vårdar, stärker och mjukgör med hjälp av sitt rika innehåll av Rapsolja, Sheasmör och Bivax. Produkten är fri från eteriska oljor vilket gör att den passar den mest känsliga huden – både på vuxna och barn.

Face Cream Sensitive absorberas snabbt och enkelt av huden utan att kladda. Den är lugnande och stärkande på såväl torr hud (eksem), rodnad och irritation (perioral dermatit) samt tunn och porös hud (efter kortisonanvändning eller cancerbehandling). Även allergiker, som är överkänsliga mot såväl parfymer som eteriska oljor, kan använda denna ansiktscreme.

Face Cream Sensitive har utvärderats under två års tid:

”Äntligen har jag hittat en creme som jag inte reagerar på! Jag är född med atopiska eksem och efter år av kortisonanvändning har huden blivit tunn, känslig och reaktiv. Jag har provat ALLT – äntligen känner jag mig normal, utan flammig hy, huden är läkt!” – Irene S

Min pappa har efter strålning blivit helt förstörd i huden. Läkaren rekommenderade cremer från Apoteket men de hjälpte bara för stunden. Efter tre dagar med denna kände han att huden blev lugnare, rodnaden och hettan försvann. Nu efter fyra veckor ser huden normal ut igen, han vill aldrig sluta.” – Katarina L

Har varit besvärad av perioral dermatit varje höst sedan flera år tillbaka. Jojobaoljan har hjälpt mig men den är inte ultimat till dagen då jag vill sminka mig. Denna creme har löst det problemet. Jag använder den både morgon och kväll och slipper numera utslagen runt näsa och mun. Tack!” – Andrea A

Face Cream Sensitive är perfekt för dig som kanske ”testat allt” men inget fungerar. Kanske har du en såpass stressad hud att inget fungerar. Hittills! Börjar lugnt med Olive Cleansing och Face Cream Sensitive. När huden har lugnats och stärkts kompletterar du med övriga produkter. Vid ett senare skede, när huden återigen byggt upp sin skyddsbarriär, kan övriga dagcremer från MÅ för känslig hud användas.

Face Cream Sensitive 50 ml 299 SEK

Kompletterande produkter till en känslig hud

 • Cleansing Clay – Verkar lugnande och rengörande.
 • Neroli Freshener – Balanserande ansiktsvatten för alla hudtyper.
 • Serum Antirouge – Lugnar, återfuktar och stärker huden.
 • Coldpressed Jojoba Oil – Mild ansiktsolja som även fungerar utmärkt till kroppen.
 • Eye Cream – Ögoncreme fri från eteriska oljor.
 • Face Balm Gentle – Ansiktsbalm som skyddar huden från yttre påfrestningar.
 • All Day Balm – Balm till ansikte och kropp som mjukgör och skyddar.
 • Papaya Peeling – Mild enzympeeling med extrakt av Papaya.
 • Face Mask Gentle – Lugnande ansiktsmask med Vit Lera.
 • Face Mask Clearing – Renande och balanserande ansiktsmask.
 • Aloe Vera Barbadensis – Svalkande gel som lugnar huden.

 

 

 

TENSIDER: SLS/SLES – vad är det?

Tensider finns i schampo, tvål, diskmedel, rengöringsmedel, m.m.

Vad gör tensider? Löddrar, rengör, löser fett.

Fördelar: Både vattenavvisande och fettavvisande. Sänker ytspänningen.

Nackdelar: Billig. Kan ge torr hårbotten, blåsor i mun, irriterande ögon, inflammation i huden. Tensider påverkar fiskarnas andningsorgan negativt, liksom deras gälar och syreupptagning. Vad händer om 20 år om vi inte har någon fisk? Akut omega3-brist. Det är mycket svårare för människan att ta upp ett vegetabiliskt Omega3.

Värt att veta: Tvättförmågan har inte så mycket med löddret att göra så tänk inte det som en faktor. Produkter kan innehålla tensider även om de är märkta med Svanen, kallas för ”ekologiskt”, ”naturligt”, ”organic” osv. Du måste själv vara detektiv här! Det finns över 2 500 olika tensider eller tensidliknande ämnen men här är de vanligaste du kan leta efter i ditt hem:

SLS/SLES har olika namn. Här följer en liten lathund.

Undvik:
» Sodium Laureth Sulphate
» Sodium Lauryl Sulphate
» Ammonium Laureth Sulfat

Halvbra:
» Cocamidopropyl betain

Bäst:
» När namnet slutar på –glucoside (sockerlösning)

Maria Åkerbergs Rosemary Soap innehåller:
Ingredients: Aqua Purificata / Water, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Glycerin (Vegetable), Coco-Betaine, Lauroyl/Myristoyl Methyl Glucamide, Decyl Glucoside, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Xylitylglucoside, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Lactic Acid, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Anhydroxylitol, Xylitol, Limonene*. *From the essential oil.

Vi har just nu ett tvålerbjudande, med bra tensider naturligtvis! OBS! Erbjudandet gäller t.om 30/11 2017. 

 

Coldpressed Jojoba Oil

Torr? Oren? Svamp? Akne? Amning? Rakning? Make-up-borttagare? Med mera! Jojobaolja är en fantastiskt universalprodukt för dig (och hela familjen!). Den slår också mineraloljan med hästlängder.  

I huden (läderhuden) har vi körtlar som utsöndrar talg. Det är vår naturliga ”återfuktare” för huden. Ibland kan talgproduktionen hamna i obalans på grund av att man tvättar sig för ofta med starka preparat och då tvättar bort den hinna som naturligt skall finnas där. Då börjar kroppen antingen att överproducera, vilket kan leda till acne, eller så gör den inte det och då förblir huden torr.

När huden fortsatt utsätts för en miljö som bidrar till obalans är det inte ovanligt att mikroorganismer så som exempelvis Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Candida albicans och Propionibacterius acnes får fäste. Här kommer Jojobaoljans fantastiska egenskaper till användning.

Jojobaoljans uppbyggnad påminner nämligen om vårt naturliga talg. Kroppen tror att det är detsamma och absorberar den obehindrat. Jojobaoljan binder och kapslar in fukt genom dess vaxaktiga konsistens, utan att täppa igen porer. Dess egenskaper när den goda bakteriefloran på huden och tar död på organismer som de ovannämnda. Därför passar denna tunna olja bra för alla hudtyper och hudåkommor. En oren hud kommer att hållas renare och en torr hud kommer att bli mer elastisk. Därför väljer vi att använda Jojobaolja i många av våra produkter.

Vi rekommenderar gärna att du konsumerar den i sin renaste form, Coldpressed Jojoba Oil. Den kan användas på mer än 10 olika sätt och över hela kroppen, på hela familjen. Det som skiljer vår Coldpressed Jojoba Oil från andra Jojobaoljor på marknaden är att denna är av ekologisk kvalitet som är tunn och fin och passar därför bra att med fördel användas på ansiktet. När huden absorberat Coldpressed Jojoba Oil lämnas huden sammetslen och mjuk och inte fet och oljig.

Ingrediensen som Mineraloljan aldrig kan mäta sig med!

Det enda försvar som hudvårdsproducenter har för att använda mineralolja i sina kosmetiska produkter är att den är ”allergisäker”. Det är alltså dags att slå hål på ännu en myt, det finns nämligen vegetabiliska alternativ.

Jojobaoljan är ett alternativ som vi väljer av den enkla anledningen att ytterst få är allergiska mot den, men även för att dess sammansättning av fettsyror har flera fördelar som mineraloljan inte kan mäta sig med. Exempel på dessa är att Jojobaoljan är antibakteriell, fuktbindande och mjukgörande. Den kan användas överallt på kroppen, även intimt. Det är sammansättningen av fettsyror som mineraloljan totalt saknar som gör Jojobaoljan överlägsen.

Det är därför vi gärna rekommenderar Coldpressed Jojoba Oil, den passar alla hudtyper. Den har fantastiska balanserande egenskaper som till och med hjälper vid svamp, både i ansiktet, hårbotten och i underlivet. Dess balanserande effekt tar inte bara bort symptomen (att det kliar) utan läker ut problemet. Vår filosofi är att bygga upp och stärka huden på lång sikt, för hållbara resultat. Därför använder vi genomgående ingredienser med fettsyror, vitaminer och antioxidanter av allra högsta kvalitet. Mineralolja tillhör inte den kategorin, därför väljer vi bort den.

Coldpressed Jojoba Oil är en universalprodukt för hela familjen. Den gyllengula oljan är framtagen genom varsam kallpressning av frön från Jojobabusken. Oljan är mycket hållbar, konserveringsmedel behövs inte.

ANVÄNDNING

Den unika sammansättningen av fettsyror gör att Jojobaoljan snabbt går in i huden. Den binder hudens fukt, ökar hudens skyddsbarriär och gör den sammetslen. Fungerar som en vattenfast creme som skyddar dina händer i flera timmar mot vattnets uttorkande effekt.

Ansiktsolja för alla hudtyper: Oljan används för sig eller under någon av cremerna i vårt sortiment. Oljan är tunn i konsistensen och går snabbt in i huden, utan att kladda.

Torr hud: Har du mycket torr hud kan du uppleva att huden dricker vad den behöver av oljan. Det är viktigt att ge huden så mycket som den vill ha. Huden ges möjlighet att återuppbyggas och kan lättare binda fukt. Oljan blir mycket dryg när huden har kommit i balans.

Torrt hår: Gör inpackning med Jojobaolja. Om håret är mycket torrt appliceras oljan i topparna efter hårtvätt.

Makeupborttagning: Jojobaolja på en fuktad bomullstuss tar enkelt bort all makeup, även vattenfast mascara.

Problemhud: Jojobaolja verkar balanserande på alla hudtyper.

Babyvård: Den är tunnare än Baby Oil. Ta gärna några droppar i badvattnet.

Ömma bröstvårtor: Vid amning rekommenderas Jojobaolja. Eftersom den är smaklös och helt ofarlig att förtära (i motsats till produkter som innehåller mineralolja), behöver den inte tvättas bort före amning.

Svamp i underlivet: Använd oljan minst två gånger per dag. Behandla någon dag efter att symptomen har försvunnit. Fungerar även mot svamp på andra områden.

Rakning: Använd oljan efter rakning för lugnande effekt. Oljan är bakteriedödande och motverkar röda prickar.

Torra eksem: Jojobaolja förbättrar hudens skyddsbarriär och motståndskraft.

Jojobaolja är den perfekta produkten för hela familjens hudvård. Den skyddar även mot kyla.

Vid sårig hud, använd Aloe Vera Barbadensis. Olja kan hindra huden att bilda en skorpa.

Självkonserverande system.

Ingredienser: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil.

 

30 ml: 129kr
100 ml: 219kr

(Källa: Dermanord.se och Maria Åkerberg)

Gravidmassage på nya kuddar

Är du gravid kan det var särskilt skönt med massage. En del gravida önskar sittande massage, en del liggandes på sidan, andra vill variera ställningen under behandlingen. Vi provar oss fram så det blir till ditt bästa. En del massörer säger nej till att massera gravida men det finns verkligen inga som helst indikationer eller studier på att massage skulle kunna skada en graviditet. Däremot kan du bli extra trött och ”tagen” efter en massage när du är gravid.

Vi har alltid erbjudit gravidmassage och nu har vi även köpt in jättehärliga gravidkuddar som stöd för gravidmagen.

Oljan som används är särskilt anpassad till gravida. Oljorna är milda, ekologiska för väntans tider och gör gravid-magens hud elastisk och spänstig.

Vill du köpa hem oljan eller annat för den kommande babyn finns ett urval av härliga ekologiska produkter. För mamma: här För babyn: här.

Det finns ju annat smått och gott som är skönt för gravida, inte bara massage. Avkopplande ansiktsbehandling eller fotvård till exempel.

Juniormassage 8-12 år

Barn gillar massage och det är en väldigt populär julklapp eller present. Massagen är mjukt, avslappnande och lugnande.

Vår juniormassage har alltid ett stående bra pris och gäller barn mellan 8-12 år.

 • 20 minuter (270kr) Passar den som vill prova på.
 • 30 minuter (370kr) Passar den som provat massage tidigare.

”…det här var den bästa presenten någonsin!”

1 2