Koppning

Koppning Pias MassageMed koppning menar man kinesisk koppning. Detta blev blev omskrivet under OS sommaren 2016 då amerikanska elitidrottsmän använde sig av det. Finns det evidens för att det fungerar? Nej, det finns det inte, men elitidrottsmän (och kvinnor) har bara tid att göra sånt som fungerar. Koppning hjälper bland annat till att transportera bort mjölksyra.

Man kan enkelt säga att koppning är omvänd massage, istället för att trycka lyfter man hud och bindväv för att skapa cirkulation och flöde. Man använder koppar av plats eller silikon, alternativt av glas, som sätts fast på kroppen genom att skapa ett vakuumtryck på olika sätt. Vi använder oss oftast av pump.

Koppning Pias MassageKoppning är bra på spända områden och problemområden där massagen inte gett önskad effekt. Detta är ett bra komplement till den klassiska massagen. Koppningen är bra vid leder som knä och axel, ischias- och ländproblem, mag- och menstruationsbesvär, samt vid fibromyalgi. Du kan behandla väldigt stela muskler och bindväv och exempelvis cirkulationsproblematik, ärrbehandlingar (akne eller operation), idrottsskador odyl.

Behandling: 30 min koppning som börjar och slutar med massage, däremellan utförs koppning på spända områden.