Coldpressed Jojoba Oil

Torr? Oren? Svamp? Akne? Amning? Rakning? Make-up-borttagare? Med mera! Jojobaolja är en fantastiskt universalprodukt för dig (och hela familjen!). Den slår också mineraloljan med hästlängder.  

I huden (läderhuden) har vi körtlar som utsöndrar talg. Det är vår naturliga ”återfuktare” för huden. Ibland kan talgproduktionen hamna i obalans på grund av att man tvättar sig för ofta med starka preparat och då tvättar bort den hinna som naturligt skall finnas där. Då börjar kroppen antingen att överproducera, vilket kan leda till acne, eller så gör den inte det och då förblir huden torr.

När huden fortsatt utsätts för en miljö som bidrar till obalans är det inte ovanligt att mikroorganismer så som exempelvis Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Candida albicans och Propionibacterius acnes får fäste. Här kommer Jojobaoljans fantastiska egenskaper till användning.

Jojobaoljans uppbyggnad påminner nämligen om vårt naturliga talg. Kroppen tror att det är detsamma och absorberar den obehindrat. Jojobaoljan binder och kapslar in fukt genom dess vaxaktiga konsistens, utan att täppa igen porer. Dess egenskaper när den goda bakteriefloran på huden och tar död på organismer som de ovannämnda. Därför passar denna tunna olja bra för alla hudtyper och hudåkommor. En oren hud kommer att hållas renare och en torr hud kommer att bli mer elastisk. Därför väljer vi att använda Jojobaolja i många av våra produkter.

Vi rekommenderar gärna att du konsumerar den i sin renaste form, Coldpressed Jojoba Oil. Den kan användas på mer än 10 olika sätt och över hela kroppen, på hela familjen. Det som skiljer vår Coldpressed Jojoba Oil från andra Jojobaoljor på marknaden är att denna är av ekologisk kvalitet som är tunn och fin och passar därför bra att med fördel användas på ansiktet. När huden absorberat Coldpressed Jojoba Oil lämnas huden sammetslen och mjuk och inte fet och oljig.

Ingrediensen som Mineraloljan aldrig kan mäta sig med!

Det enda försvar som hudvårdsproducenter har för att använda mineralolja i sina kosmetiska produkter är att den är ”allergisäker”. Det är alltså dags att slå hål på ännu en myt, det finns nämligen vegetabiliska alternativ.

Jojobaoljan är ett alternativ som vi väljer av den enkla anledningen att ytterst få är allergiska mot den, men även för att dess sammansättning av fettsyror har flera fördelar som mineraloljan inte kan mäta sig med. Exempel på dessa är att Jojobaoljan är antibakteriell, fuktbindande och mjukgörande. Den kan användas överallt på kroppen, även intimt. Det är sammansättningen av fettsyror som mineraloljan totalt saknar som gör Jojobaoljan överlägsen.

Det är därför vi gärna rekommenderar Coldpressed Jojoba Oil, den passar alla hudtyper. Den har fantastiska balanserande egenskaper som till och med hjälper vid svamp, både i ansiktet, hårbotten och i underlivet. Dess balanserande effekt tar inte bara bort symptomen (att det kliar) utan läker ut problemet. Vår filosofi är att bygga upp och stärka huden på lång sikt, för hållbara resultat. Därför använder vi genomgående ingredienser med fettsyror, vitaminer och antioxidanter av allra högsta kvalitet. Mineralolja tillhör inte den kategorin, därför väljer vi bort den.

Coldpressed Jojoba Oil är en universalprodukt för hela familjen. Den gyllengula oljan är framtagen genom varsam kallpressning av frön från Jojobabusken. Oljan är mycket hållbar, konserveringsmedel behövs inte.

ANVÄNDNING

Den unika sammansättningen av fettsyror gör att Jojobaoljan snabbt går in i huden. Den binder hudens fukt, ökar hudens skyddsbarriär och gör den sammetslen. Fungerar som en vattenfast creme som skyddar dina händer i flera timmar mot vattnets uttorkande effekt.

Ansiktsolja för alla hudtyper: Oljan används för sig eller under någon av cremerna i vårt sortiment. Oljan är tunn i konsistensen och går snabbt in i huden, utan att kladda.

Torr hud: Har du mycket torr hud kan du uppleva att huden dricker vad den behöver av oljan. Det är viktigt att ge huden så mycket som den vill ha. Huden ges möjlighet att återuppbyggas och kan lättare binda fukt. Oljan blir mycket dryg när huden har kommit i balans.

Torrt hår: Gör inpackning med Jojobaolja. Om håret är mycket torrt appliceras oljan i topparna efter hårtvätt.

Makeupborttagning: Jojobaolja på en fuktad bomullstuss tar enkelt bort all makeup, även vattenfast mascara.

Problemhud: Jojobaolja verkar balanserande på alla hudtyper.

Babyvård: Den är tunnare än Baby Oil. Ta gärna några droppar i badvattnet.

Ömma bröstvårtor: Vid amning rekommenderas Jojobaolja. Eftersom den är smaklös och helt ofarlig att förtära (i motsats till produkter som innehåller mineralolja), behöver den inte tvättas bort före amning.

Svamp i underlivet: Använd oljan minst två gånger per dag. Behandla någon dag efter att symptomen har försvunnit. Fungerar även mot svamp på andra områden.

Rakning: Använd oljan efter rakning för lugnande effekt. Oljan är bakteriedödande och motverkar röda prickar.

Torra eksem: Jojobaolja förbättrar hudens skyddsbarriär och motståndskraft.

Jojobaolja är den perfekta produkten för hela familjens hudvård. Den skyddar även mot kyla.

Vid sårig hud, använd Aloe Vera Barbadensis. Olja kan hindra huden att bilda en skorpa.

Självkonserverande system.

Ingredienser: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil.

 

30 ml: 129kr
100 ml: 219kr

(Källa: Dermanord.se och Maria Åkerberg)